Portfolio Category: Spa & Wellness

Gränsö Slott

GRÄNSÖ SLOTT

Förutsättning

Naturskönt utanför Västervik ligger pärlan Gränsö slott. Under de senaste åren har anläggningen utvecklats med flera investeringar och i detta ligger en satsning på renovering/utbyggnad av SPA-avdelningen.

Swimtecs leverans

Projektet på Gränsö omfattade en utbyggnad av befintligt spa och en uppgradering av befintliga system. Det gjordes en utbyggnad som innefattade två stilla pooler inomhus, liggpool och bubbelpool utomhus samt stora utepoolen.
Swimtec projekterade och levererade flera reningsanläggningar baserade på trycksandfilter med mellantrycks UV-anläggningar som integrerades med nya och gamla pooler.
Vidare installerades ett nytt PLC-baserat styrsystem och all kemikaliehantering moderniserades.

 

Fakta

Utfört år:
2018/2020   
Entreprenadform:
Partneringprojekt
Beställare:
Gränsö Slott
Kapacitet:
1x 55 m3/h
1x 30 m3/h 
1x 45 m3/h
1x 23m3/h

Åhus Seaside Spa

ÅHUS SEASIDE SPA

Förutsättning

Åhus Seaside är ett nybyggnadsprojekt beläget på stranden i den skånska pärlan Åhus. Här byggs ett modernt spahotell med spaavdelningen Seaside Spa.

Swimtecs leverans

Swimtec levererar vattenrening för tre pooler samt en isvak. Projektet innebär komplett leverans från projektering till färdig anläggning. Reningsanläggningarna baserar sig på trycksandfilter med mellantrycks UV som tilläggsteknik.

Fakta

Utfört år:
Pågående projekt     
Entreprenadform:
Totalentreprenad
Beställare:
Malmsten entreprenad AB
Kapacitet:
 33 m3/h varmbassäng
40 m3/h massagebad
65 m3/h spabad ute
5 m3/ isvak

Ystad Saltsjöbad

YSTAD SALTSJÖBAD

Förutsättning

YSB är en av de större och mer välkända spaanläggningarna i Sverige. Vattenreningen till två utepooler var uttjänt och ett byte behövde utföras. Filteranläggningen var monterad i ett källarutrymme där det är trångt och arbetsmiljön inte optimal, bland annat behövdes kemikalier bäras för hand nedför en trång och brant trappa.

Swimtecs leverans

Swimtec var med från början i projektet och planerade i samarbete med beställaren en lösning med trycksandfilter och UV ljus som kunde placeras inom befintlig yta. Kemhanteringen löstes med ett bärvattensystem där ett bärvatten pumpas till våningen ovanför där kemdoseringen sker.
Hela ombyggnationen genomfördes med fokus på kort etableringstid och att anläggningen är kompatibel med ett planerat utbyte av poolerna i framtiden.

Fakta

Utfört år:
2019     
Entreprenadform:
NLM
Beställare:
Ystads kommun
Kapacitet:
40 m3/h

The Lodge – Honulele spa

THE LODGE – HONULELE SPA

Förutsättning

The Lodge är ett romantiskt spahotell byggt i New England stil. Läget på Romeleåsen är en av de högsta punkterna i Skåne och har en fantastisk utsikt. Detta läge nyttjades när hotellets spaavdelning Honulele byggdes. Här kan man sitta i infinitypoolen och njuta av utsikten.

Swimtecs leverans

Swimtec har varit delaktiga i hela processen med framtagning av pooler och teknisk lösning. Vi har konstruerat, byggt och driftsatt en reningsanläggning med trycksandfilter, kemhantering och mellantrycks UV som tilläggsteknik.

Fakta

Utfört år:
2019     
Entreprenadform:
Totalentreprenad
Beställare:
Väderkullen The Lodge
Kapacitet: 
42 m3/h Infinitypool
15 m3/h innepool